Join our freedom: artiesten zingen voor EuroPride Vlaggenactie

Keizersgrachtkerk Amsterdam ® Daan Stringer - GayPride kerkdienstIn Amsterdam is vrijdagavond 3 juni een benefietconcert ten bate van de Europride Vlaggenactie.

Duo Wilde Orchidee, homomannenkoor Manoeuvre en het duo Van Hest tot Hemelaar treden op met vrolijke meezingers, roze klassiekers en liedjes over de liefde-in-alle-toonaarden.

Crowdfunding
Met de EuroPride Vlaggenactie wordt geld ingezameld voor drie grote regenboogvlaggen en voor zoveel mogelijk kleinere vlaggen op Amsterdamse kerken en andere godshuizen tijdens EuroPride 2016. Zo willen de initiatiefnemers van de EuroPride Vlaggenactie, ds. Wielie Elhorst en Berendien Bos, de EuroPride-bezoekers kleurrijk welkom heten.

Ambassadeurs
Irene Hemelaar, zangeres bij Duo Wilde Orchidee en Van Hest tot Hemelaar en directeur directeur LHBTI-emancipatie EuroPride, is een van de ambassadeurs van de Vlaggenactie: ‘Zichtbaarheid leidt tot herkenning en erkenning. Godshuizen die de regenboog laten wapperen tijdens EuroPride dragen hier aan bij. Daarom, op ieder godshuis een regenboogvlag!’

Ook Cees Reuvekamp van homomannenkoor Manoeuvre steunt de actie: ‘Er moet nog veel gebeuren binnen deze organisaties voor bekendheid, erkenning en acceptatie van de LHBT-gemeenschap.  Daarom ondersteunt Manoeuvre de Europride vlaggenactie.’

Benefietconcert
Het benefietconcert ‘Join our freedom’ vindt plaats op vrijdag 3 juni a.s. om 20.00 uur in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, te Amsterdam. Kaarten in de voorverkoop zijn te krijgen door een donatie van € 15,– of door € 17,50 contant te betalen aan de deur op 3 juni.

Brede ondersteuning
De crowdfundingsactie wordt breed ondersteund door de kerken en de LHBT-gemeenschap (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender). Onder hen zijn Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland, Erwin Heyl, Landelijk Netwerk Biseksualiteit, ds. Karin van den Broeke voorzitter Protestantse Kerk in Nederland en mgr. Joris Vercammen, aartsbisschop van de Oud-Katholieke Kerk in Nederland.

 

(Foto Keizersgrachtkerk met regenboogvlag: fotograaf: © Daan Stringer)Categorieën:Agenda

Tags: ,

%d bloggers liken dit: