COC Midden-Nederland roept op om de regenboogvlag te hijsen

Utrecht Domtoren en regenboogvlagCOC Midden-Nederland heeft 31 gemeenten in haar verzorgingsgebied opgeroepen om op Coming Out Dag de regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis of stadskantoor.

De leden van de gemeenteraden en van de colleges van burgemeester en wethouders kregen dinsdag op de Internationale Dag Tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie een  brief met de oproep in de bus.

‘We hopen dat de brief aanleiding is voor deze gemeenten om na te denken over hun beleid ten aanzien van LHBT. Een gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen en een positief signaal afgeven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op onze brief’, aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.

De leden van gemeenteraden en colleges in Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Utrecht en Zeist kregen geen brief. In deze gemeenten werd in 2015 de regenboogvlag gehesen met Coming-Out Dag. Het COC hoopt dat dit in 2016 ook het geval zal zijn.

IDAHOT
Met de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is gekozen, omdat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

In Deventer werden in de twee verzorgingshuizen met het predicaat ‘Roze Loper’ roze koeken uitgedeeld bij de koffie.

Walk of Love
Komende zaterdag is in de week van IDAHOT de Walk of Love door de Utrechtse binnenstad.

(Bron: COC, Roze Golf, foto: regenboogvlaggen in Utrecht)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: