TV-tip: Danny Ghosen gaat opzoek naar homohaat in Groningen

Danny Ghosen.jpgVerslaggever Danny Ghosen (‘Danny zoekt Problemen’ – NTR) is in Groningen. In de stad Groningen zijn dit voorjaar twee lesbische vrouwen na een avondje stappen in elkaar geslagen door drie mannen.

De homogemeenschap in Groningen is enorm geschrokken van deze mishandeling – hoewel ze helaas wel wat gewend zijn.

In deze aflevering vraagt  Danny Ghosen zich af: waarom blijft homohaat in Groningen voortbestaan en van wie komt het vooral? Hoe veilig voelen homo’s en lesbiennes zich nog in Groningen en zegt dit incident iets over de toenemende intolerantie ten aanzien van LHBT’s in heel Nederland?  Danny spreekt onder andere met één van de mishandelde vrouwen en vraagt aan de politie en burgemeester hoe het tij gekeerd kan worden.

Uitzending: woensdag 18 mei om 21.55 uur op NPO 3, reeds uitgezonden afleveringen van ‘Danny zoekt problemen’ zijn hier te vinden.

 

(Bron en foto: NTR)Categorieën:En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: