Niet netjes gekleed: oud-leerling weggestuurd van bijeenkomst

WeggsetuurdDe Australische Angus McCormack is begin deze maand geweigerd op een bijeenkomst van zijn oude school. Hij was naar oordeel van het plaatsvervangend schoolhoofd ongepast gekleed.

Angus zou samen met zijn vader,  Chrisopher McCormack, die op dat moment nog in het schoolbestuur  van de Girton Grammar School zat, naar de jaarlijkse Foundation Day in de Sacred Heart Cathedral in Bendigo, even ten noorden van Melbourne.

Zijn vader had voor de zekerheid nog even de school laten weten dat hij zijn zoon zou meenemen, waarna hij het verzoek kreeg om er voor zorg te dragen dat zijn zoon zich volgens de etiquette zou kleden.

Design-jasje

Angus is openlijk homoseksueel en kleedt zich graag uitbundig, maar trok voor de gelegenheid een zwarte leren broek aan, een shirt en een design-jasje. Nog voor hij goed en wel zat in de kathedraal, werd Angus te verstaan gegeven dat hij in deze outfit niet welkom was. ‘Zonder me ook maar te groeten zei ze dat ik ‘ongepast gekleed’ was en dat ik het evenement moest verlaten,’ schrijft McCormack.

In de fout

Toen zijn vader om opheldering vroeg zou ze hebben gezegd dat de school normen heeft en dat ze zich daarvoor niet gaat verontschuldigen. ‘Het gaat hier niet om zelfexpressie, hij ging gewoon in de fout.’ Volgens het plaatsvervangend schoolhoofd gaat het niet om discriminatie van homo’s.

Daarop besloot Angus en zijn vader weg te gaan, omdat ze geen ruzie wilden maken in de kathedraal. Ze voelen zich gekwetst door de handelswijze van de school. Zijn vader is inmiddels uit het schoolbestuur gestapt.

Mail

Angus heeft het hele verhaal op zijn Facebook-pagina gezet, met bijgaande foto, zodat ‘iedereen zelf kan oordelen wat gepast of ongepast is’. Verder vraagt hij iedereen die het niet met de school eens is een mail te sturen naar het schoolhoofd.

 

(Bron: Angus McCormack – Facebook, RTL Nieuws, foto: Facebook)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: