Zondag demonstratie in Amsterdam tegen optreden rapper Steen

MelkwegIn Amsterdam wordt zondag gedemonstreerd bij poppodium Melkweg tegen het optreden van de Utrechtse rapper Steen.

Tot de demonstratie is opgeroepen door homobelangenvereniging COC. Volgens het COC is rapper Steen een homofoob. Het COC had ook ernstige kritiek op het optreden van de rapper tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Concentratiekamp

De rapper zelf zei na zijn optreden op het Bevrijdingsfestival en de kritiek daarop, dat hij geen homohater is. Rapper steen verstuurde in 2011 waarin hij meldde dat hin een concentratiekamp ging bouwen voor alle ‘gayrappers’.

‘De tweet slaat op de rapscene die verwijft, met gayrappers bedoelde ik nep rappers. Dat ik een concentratie kamp ga bouwen voor deze rappers is natuurlijk uitgesloten. Het is natuurlijk  zeer choquerend om zo iets te rappen of tweeten, maar dat is waar ik als Steen met mijn teksten, uitlatingen en kunst om bekend sta: absurd en choquerend, ‘ aldus rapper Steen.

Controversieel

De Melkweg laat weten dat het optreden gewoon doorgaat. ‘Het negeren of weren van scenes waarin meningen bestaan die controversieel zijn, draagt in onze overtuiging niet bij aan verdraagzaamheid in de maatschappij’, aldus het poppodium. ‘Aanzetten tot haat of geweld tolereren wij op geen enkele wijze.’

 

(Bron: AT5, COC, foto Melkweg)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: