COC noemt cijfers in LHBT-Monitor over geweld ‘schrikbarend’

SCP Cover compleetCOC Nederland vindt het ‘schrikbarend’ dat LHBT’s vaker te maken krijgen met geweld dan heteroseksuelen. De belangenorganisatie reageert daarmee op de nieuwste cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over LHBT-acceptatie in Nederland.

Het COC wil dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) een actieplan opstelt en hogere straffen zet op discriminerend geweld.

Uit de LHBT-Monitor 2016 van het SCP blijkt dat men in Nederland positiever is gaan denken over homo- en biseksualiteit. In 2006 dacht 15 procent van de Nederlanders negatief over homo- en biseksualiteit en dat is nu gezakt naar 7 procent. Over transgenders denkt nog zo’n 10 procent van de bevolking negatief.

Cijfers

Uit de cijfers van het SCP blijkt ook dat LHBT’ers vaker met geweld te maken krijgen dan heteroseksuelen. Zo kreeg 3,8 procent één keer te maken met geweld, tegen 2,4 procent bij hetero’s. Bij 1,9 procent van de LHBT’s was dat zelfs meerdere keren per jaar, tegen 0,9 procent bij hetero’s. Aangezien er in Nederland ongeveer een miljoen LHBT’s zijn, gaat het om tienduizenden slachtoffers.SCP Tabel

Dun laagje

‘Het laagje tolerantie is dunner dan het lijkt’, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke over het SCP-rapport. ‘Zolang LHBT’s klappen krijgen omdat ze hand in hand lopen is er nog veel om voor te vechten.’

 

(bron: COC,SCP)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: