Twee mannen mishandeld in Leeuwarden vanwege geaardheid

geweldIn de nacht na Bevrijdingsdag zijn in Leeuwarden twee vrienden uitgescholden en mishandeld vanwege hun geaardheid. Ids Tjaarda (18) en Bram de Breed (24) verlieten in de nacht van donderdag op vrijdag een kroeg.

‘We liepen daar om ongeveer twee uur ’s nachts uit. Om de hoek stond en zat een groepje van zeven of acht jongens op een brug. Een van hen zei iets van: die is homo, die is homo’, aldus Ids in De Telegraaf vandaag.

Een van de belagers reed op zijn scooter tot drie keer in op de twee vrienden, waarbij hij een keer over de voet van Ids reed en een keer een schop uitdeelde.

Tjaarda viel tegen een paar fietsen en wist met zijn vriend aan zijn belagers te ontkomen. Hij kwam er van af met een blauwe plek en een geschaafde voet; De Breed kwam met de schrik vrij.

Thuis

‘Je viert de hele dag vrijheid en dan eindigt het zo. Ik moet hier echt nog van bijkomen. Je hebt nu de hele dag het gevoel dat je moet opletten. In die kroeg kon ik mezelf zijn. Dan loop je naar buiten en krijg je dat naar je hoofd geslingerd.’’

Dat de mishandeling gepaard ging met discriminerende opmerkingen, vindt Tjaarda het ergst. ‘Dat zit me het meest dwars.’

Voorlopig durft hij niet meer in het donker de straat op. ‘Ik blijf lekker thuis eventjes.’

Tjaarda heeft aangifte gedaan bij de politie en de mishandeling gemeld bij het Friese anti-discriminatiebureau Tûmba.

 

(Bron: De Telegraaf, Leeuwarder Courant)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: