Optreden Douwe Bob door Russische vakjury op internet gezet

Douwe Bob Russische juryHet optreden van Douwe Bob voor het Eurovisie Songfestival staat op internet. Een lid van de Russische vakjury heeft een filmpje met het optreden van Douwe Bob en een stukje van Armenië op YouTube gezet.

De vakjury’s van deelnemende landen moesten gisteren de nummers van de eerste halve finale beoordelen.

Oud-songfestivaldeelnemer  en lid van de Nederlandse vakjury Marga Bult zegt dat hier sancties op moeten komen. ‘De organisatie heeft verteld dat je integer moet zijn, je eigen keuze moet volgen en dat je dit soort zaken zeker niet op Twitter of sociale media moet verspreiden. Dit mag dus helemaal niet.’

Volgens Bult is door het publiceren van het filmpje ook het verrassingseffect weg in het optreden van Douwe Bob. ‘En dat mag ook niet.’ Vlak voor het einde van het nummer Slow Down is Douwe Bob 10 seconden stil.

De organisatie heeft laten weten onderzoek te doen naar het filmpje en te komen met een reactie. Het zou kunnen de vakjury van Rusland wordt gediskwalificeerd.

Douwe Bob hoorde dinsdagochtend van 3FM-dj Giel Beelen dat zijn uitvoering op straat ligt. ‘Wat klote joh. Dat vind ik een lullige streek’, aldus de zanger.

 

(Bron: NOS, foto: screenshot filmpje Russische vakjury)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: