Stockholm live (9): Opening Douwe Bob’s Bar

bar1

Douwe Bob tapt het eerste pilsje

Douwe Bob en zijn team zijn sinds vorig jaar zomer al bezig om hun songfestival avontuur uit te stippelen. Goede promotie en op de juiste momenten de media inschakelen is tegenwoordig van groot belang. Zo heeft de band bedacht dat het een heel leuk idee zou zijn als Douwe Bob in Stockholm een bar zou openen (voor degene die het nog niet weten: in Amsterdam heeft Douwe ook een intieme bar, waar hij graag met collega’s jamsessies organiseert). Bandlid en manager Matthijs van Duijvenbode heeft zo’n twintig bars in de Zweedse hoofdstad bezocht, tot hij de uitverkoren plek vond in het wijk Södermalm.

In de bar zal dj Rob Stenders dagelijks een radio programa presenteren en in de kelder is een podium waar Douwe en zijn band kunnen spelen met diverse gast artiesten.

bar2

Douwe Bob

Gisteren was de officiële opening van de bar en heel veel artiesten waren op de uitnodiging ingegaan, waaronder de twee grote topfavorieten bij de bookmakers: Sergey uit Rusland en Amir uit Frankrijk. Daarnaast zagen we o.a. Francesca uit Italie, Jüri uit Estland, Barei uit Spanje, Sandhja van Finland, Zoë uit Oostenrijk , de mannen van Minus one uit Cyrpus en Serhat van San Marino. Nadat Douwe om 21 uur het eerste officiële biertje zelf had getapt nam hij plaats op het podium. Hij startte met zijn single van vorig jaar, ‘Sweet sunshine’. Natuurlijk werd het publiek (het was volle bak) getrakteerd op ‘Slow Down’ en toen vroeg Douwe de Franse zanger Amir op het podium. Deze gaf een schitterende versie van “Un belle histoire”. Als laatste werden er nog een aantal deelnemers het podium opgetrokken en ook het publiek moest meezingen bij ‘Hey Jude’ van de Beatles. Al met al een zeer geslaagde opening van Douwe’s bar!

bar3

Zoë, Francesca, Amir, Douwe Bob en JüriCategorieën:2016 Stockholm, Dossiers, Eurovisie Songfestival, Nieuws

%d bloggers liken dit: