Leerlinge niet welkom op bal van school omdat ze een pak draagt

Aniya WolfEen leerlinge is in de Amerikaanse staat Pennsylvania van het schoolbal geweerd, omdat ze geen jurk droeg maar een jasje met een lange broek. Dat was in strijd met de dresscode, die de school op het laatste moment veranderde: meisjes moesten naar het bal in een jurk.

Aniya Wolf had zich verheugd op het bal en zich voor de gelegenheid in het nieuw gestoken, maar ze werd bij de deur al tegengehouden.

Aniya loopt het liefst in jongenskleren. ‘Ik ben altijd zo geweest’, vertelt ze aan de nieuwszender ABC27. ‘Ik ben altijd wat mannelijker geweest. Ik speelde nooit met Barbiepoppen. Ik ben lesbisch en ik draag niet graag meisjeskleren.’

Op school droeg ze altijd een hemd en broek en daar werd nooit een probleem van gemaakt.

Dresscode

De moeder van Aniya zegt dat de school op het laatste moment een e-mail stuurde waarin staat dat meisjes een jurk moesten dragen. Ze liet de school weten het oneerlijk te vinden dat de dresscode zo vlak voor het bal nog werd veranderd.

‘Wij zijn speciaal voor het bal een nieuw kostuum gaan kopen. Ik vind mijn dochter prachtig in een pak’, zegt de moeder van Aniya.

Dreigen

Aniya ging toch in haar nieuwe outfit naar het bal, maar werd door een medewerker van de school bij de arm genomen en hij zou gedreigd hebben de politie te bellen. Daarop besloot ze maar weer naar huis te gaan.

Aniya zegt dat ze zich geaccepteerd voelt door haar medestudenten, maar niet door de medewerkers van de school. Volgens ABC27 wilde de school niet reageren.

 

 

(Bron: ABC27, foto: screenshot)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: