Stockholm live (8): Douwe Bob maakt indruk met tweede repetitie

Vrijdag begon de tweede repetitieronde en was de Globen Arena voor het eerst toegankelijk voor de geaccrediteerde pers en fans. Alle achttien landen van de eerste halve finale kregen vandaag twintig minuten om hun lied te repeteren. Dat betekende dat ze hun lied meestal drie keer ten gehore konden brengen. Ook droegen de deelnemers de kleding die ze tijdens de live uitzending zullen dragen.

Ten opzichte van de eerste repetitieronde waren er een aantal wijzigingen

greece_rehearsal

Argo (GRIEKENLAND)

De Grieken hebben we nu niet alleen kunnen zien, maar we hebben ze ook eindelijk kunnen horen. Afgelopen maandag toen alles nog via een groot scherm in het perscentrum gevolgd moest worden, liet de techniek ons in de steek en hadden we bij het lied van de groep Argo geen geluid. Zij hebben een niet al te sterk lied, maar door de redelijke stage uitvoering denken we wel dat het de finale gaat halen.

De astronaut uit Moldavië heeft inmiddels ook een naam: Iuri Ribac, een bekende danser in eigen land. Hij had nu zijn gehele kostuum aan en het ziet er toch een beetje raar uit: een soort Neil Amstrong dansend  op de maan. Het tweede couplet werd nu volledig in het Frans gezongen en samen met Frankrijk en Oostenrijk horen we dit jaar in drie liedjes de Franse taal. Dat is lang geleden.

croatia_rehearsal

Nina (KROATIË)

Nina uit Kroatië had weer de grote kimono-achtige cape om, maar nu kregen we ook de jurk te zien die ze tijdens de halve finale gaat dragen. Een lange witte jurk vol veren en zilveren elementen. Tijdens de persconferentie vertelde zij dat de jurk in totaal achttien kilo weegt!

Douwe Bob had wederom een hele goede repetitie en hij maakte weer indruk hier in Stockholm. Er is werkelijk niets op aan te merken. Zijn paarse pak staat hem goed en hij weet met zijn charme de camera perfect te pakken. De vraag is nog wel hoe het publiek gaat reageren op de tien seconden stilte van de Nederlandse inzending.

douwe_bob_rehearsal

Douwe Bob met zijn band

Ook Armenië deed het ook weer prima. Het is wel een inzending die, vanwege het camera werk en de 3D projecties, op tv beter overkomt dan in de zaal.

Serhat voor San Marino draagt, net als Douwe, een paars pak. Met grote strik en gleufhoed. De vijf achtergrondzangeressen zijn door Thierry Muglair in zilveren creaties gestoken. Tussen het geweld van Armenië en Rusland komt het toch meer als een pauze nummer over.

russia_rehearsal

Sergey (RUSLAND)

Sergey uit Rusland blijkt een perfectionist te zijn en dat is ook te zien aan zijn repetitie. Waarschijnlijk is er thuis zo vaak geoefend dat hij het zelfs nog dromend zou kunnen uitvoeren. Perfectie met een hoofdletter P.

Tsjechië en Cyprus klonken weer erg goed. De Cyprioten weten blijkbaar nog niet zeker of er nu wel of geen wolven getoond moeten worden want dat wisselde per repetitiebeurt.

Oostenrijk kon, ondanks het sprookjesdecor, ons toch nog niet volledig overtuigen.

Juri uit Estland had nog steeds het te grote pak aan, maar had wel zijn bril thuisgelaten. Het kaartentrucje zit er nog wel steeds in, en dat weet hij als een waardig illusionist uit te voeren.

estonia_rehearsal

Jüri (ESTLAND)

Samra uit Azerbeidzjan kreeg het weer voor elkaar om flink wat valse noten eruit te kramen. De kans is groot dat Azerbeidzjan dit jaar het slechtste resultaat uit zijn songfestivalhistorie gaat beleven.

De bak herrie uit Montenegro kwam nog steeds rommelig over. De sexy danseres kan helaas niet genoeg afleiding geven.

De act van Greta Salóme uit IJsland daarentegen nóg verder geperfectioneerd en de interactie van haar met de projectie ziet er niet alleen op het scherm goed uit, maar ook in de zaal.

iceland_rehearsal

Mooie performance van Greta (IJSLAND)

De groep uit Bosnie & Herzegovina had zich in hun mooie kleren gestoken (maar beginnen nog wel met de isolatiedekens) en als laatste was Malta aan de beurt. Deze had de kritiek serieus genomen en de act aangepast. Het hoofd van Ira wordt nu op de grond geprojecteerd en de mantel die ze droeg, en waarin ze zwanger leek, is verdwenen. Toch blijven we niet onder de indruk en is het maar de vraag of het kleine eiland bij de beste tien gaat eindigen.

 Categorieën:2016 Stockholm, Dossiers, Eurovisie Songfestival, Nieuws

%d bloggers liken dit: