Stockholm live (5): Derde repetitiedag

Woensdag begon de derde repetitiedag in Stockholm. De eerste tien landen van de tweede halve finale waren vandaag aan de beurt. Begon de eerste halve finale nogal zwak, deze tweede halve finale begint erg sterk. De 21-jarige Justs mag als eerste het podium betreden voor Letland. Hij zingt het geweldige “Heartbeat”, een electro pop lied dat is geschreven door Aminata. Zij zong vorig jaar zelf voor Letland en behaalde een zeer verdienstelijke zesde plaats. Justs laat zien dat je een hele sterke inzending kan hebben zonder veel poespas (lees: Rusland). Mooie verlichting op de beat van het nummer. Top 5 materiaal in de finale!

latvia_press

Justs (LETLAND)

Vervolgens was Polen aan de beurt. “Color of your life” heet het lied dat de 25-jarige Michal Szpak zingt. De meningen lopen nogal uiteen over deze inzending en ook Barry en Bart zitten in verschillende kampen. Michal Szpak is een opvallende verschijning met zijn erg lange haren. Smaken verschillen natuurlijk, maar hij komt bij ons beetje eng over. Vocaal is er niets op aan te merken. Qua staging ziet het er allemaal ook wat saai uit.

poland_press

Michal Szpak (POLEN)

Zwitserland had vorig jaar de rode lantaarn en de kans is redelijk groot aanwezig dat het land dit jaar weer die eer ten beurt gaat vallen. De 30-jarige Rykka kan niet echt zingen en haar lied begint nog wel aardig, maar heeft een enorm zeurderig refrein. Tijdens de repetitie begonnen de mensen in de perszaal spontaan te lachen vanwege haar outfit. Ze draagt een heel kort zwart broekje en daarover heen leek het of ze een stuk vitrage had gedrapeerd. Een doorzichtige vuilniszak werd het ook genoemd en haar blonde krullen heeft ze oma-grijs geverfd.

israel_press

Hovi Star (ISRAEL)

Gelukkig komt Israel dit jaar met een mooie inzending. Hovi Star heeft de nationale voorronde gewonnen met “Made of stars”. Het lied is na de winst behoorlijk in de revisie gegaan en het is er alleen maar beter op geworden. Het lied zou nu niet eens misstaan op een cd van Adele. Hovi zelf is een kleurrijk figuur. Komt wat androgyne over maar weet zijn inzending overtuigend te brengen. Daar komt bij dat het prachtig in beeld wordt gebracht met, zoals te verwachten was, een mooie sterrenachtergrond.Categorieën:2016 Stockholm, Dossiers, Eurovisie Songfestival, Nieuws

%d bloggers liken dit: