TV-tip: De Hokjesman gaat op zoek naar homoseksuele vrouwen

HokjesmanDe Hokjesman (Michael Schaap) is gefascineerd door de heersende hokjesgeest. Hij gaat op veldonderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse subculturen. Met een knipoog naar de klassieke volkenkundige, gestoken in driedelig pak met strik, ontleedt hij de mens als groepsdier.

In de aflevering van vrijdag 6 mei (NPO 2, 21:05) verkent de gelegenheden waar lesbiennes elkaar treffen. Hoe verhouden de lesbiennes zich tot hetero’s, homomannen en transgenders? Hebben zij het makkelijker dan homomannen? Wat zijn de vooroordelen waartegen ze vechten en hoe bepalend is hun seksuele voorkeur voor de manier waarop ze in het leven staan?

De Hokjesman over deze aflevering:

‘Er is een hoos aan televisieprogramma’s over homoseksuele mannen, en de laatste tijd ook enorm veel over transseksualiteit; allemaal fantastisch natuurlijk, lang leve de emancipatie voor iedereen. Maar de lesbiennes zijn werkelijk terra incognita. Hoe kan dat, waarom is er zo weinig over hen gemaakt? En bestaat er zoiets als de archetypische pot? Daarin geloven veel van de dames zelf wel, merkten we. Je steekt wat van deze uitzending op en je wordt er ook nog eens vrolijk van, want het zijn ontzettend goeie types.’

De Hokjesman wordt elke vrijdagavond uitgezonden op NPO 2 om 21:05 uur. Herhalingen zijn op zaterdag en donderdag, beide dagen om 13.50 uur eveneens op NPO 2.

Oude afleveringen zijn hier te vinden.

 

(bron en foto: VPRO)Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: