Stockholm live (2): Stilte bij Douwe Bob

ebu_douwe_bob

Eerste repetitie Douwe Bob

Nederland is dit jaar als zesde aan de beurt in de eerste halve finale. Douwe Bob mag proberen om, na het tegenvallende resultaat van Trijntje Oosterhuis, weer de finale te halen. Met “Slow Down” zou dat eigenlijk, op basis van kwaliteit lied en uitvoering, wel moeten lukken. Douwe Bob wordt op het podium bijgestaan door zijn vijf bandleden. Allemaal in keurig kostuum. Op de vloer wordt een grote klok geprojecteerd. Douwe zingt het lied relaxed en er worden veel close ups van hem geschoten. Na de muzikale brug loopt Douwe naar het catwalk gedeelte en valt de muziek 10 seconden stil, waarna de zang en muziek hervat worden. Wat tijdens die 10 stille seconden de bedoeling is was in eerste instantie voor ons niet helemaal duidelijk. Moet het aanwezige publiek spontaan het refrein gaat mee galmen? Dat zou wat gewaagd zijn,  maar aan de andere kant: voor het podium staan de die-hard fans en die zullen het refrein zeker mee gaan zingen. We spraken na afloop met Douwe’s manager en hoorden dat de 10 seconden een echte “Slow down” zijn. Complete stilte van de performers. Het publiek mag zelf bepalen wat er gaat gebeuren: Stilte, meezingen, juichen.

Zoiets is nog niet eerder voorgekomen bij het Songfestival. Dat Douwe Bob dit kan gaan doen heeft natuurlijk te maken met de lengte van zijn lied. “Slow down” duurt zo’n 2.40 minuten, waarmee hij duidelijk onder de maximaal toegestane drie minuten blijft. Daardoor hebben ze ook het intro van het lied (de tikkende klok) iets kunnen verlengen.

Al met al kan de  Nederlandse delegatie terugkijken op een geslaagde eerste repetitie.

douwe_bob_barry_press

Douwe Bob & BarryCategorieën:2016 Stockholm, Eurovisie Songfestival, Nieuws

%d bloggers liken dit: