Stockholm live (3): Armenië dagfavoriet

ebu_armenia

Iveta (ARMENIË)

Armenië stuurt de 30-jarige Iveta Mukuchyan. Ook zij is ingewijd in de showbizz dankzij The Voice (Duitlsand dit keer). En dat is te zien ook. Met haar uitvoering van “LoveWave” blaast zij de concurrentie van het podium. Ze ziet er fantastisch uit, zingt geweldig en heeft een moderne eigenzinnige bijdrage die gaat meedingen voor de eindoverwinning. Iveta maakt ook gebruik van speciale visuele effecten. Holografische danseressen naast haar maken het optreden nóg opvallender.

San Marino komt dit jaar een keer niet een lied van Ralph Siegel. Zij hebben gekozen voor de Turkse zanger Serhat die “I didn’t know” brengt. In eerste instantie zou hij de ballade versie zingen. Toen er echter een disco versie van werd uitgebracht waren er heel veel fans die contact hadden opgenomen met het verzoek om deze versie in Zweden te zingen. Het is old-school disco. Denk aan Amanda Lear en Donna Summer. De vrouwen die hem op toneel zullen bijstaan zullen worden gekleed door niemand minder dan Thierry Mugler (maar die hadden deze kleding bij de repetities nog niet aan).

Als laatste was maandag de topfavoriet van dit jaar aan de beurt: Rusland. Zanger Sergey Lazarev is in eigen land al 13 jaar een grote ster (hij werd vorig jaar uitgeroepen tot zanger van het jaar). Al vele malen was hij benaderd om voor Rusland deel te nemen en dit jaar heeft hij dan eindelijk toegestemd. Een internationaal schrijvers- en productieteam is aan de slag gegaan om met zijn inzending “You are the only one” de tweede Russische overwinning binnen te slepen. Het resultaat is een zeer gelikt optreden: er wordt gebruik gemaakt van 3D Led techniek waar het meer lijkt dat je naar een videoclip kijkt dan naar een live optreden. Misschien net allemaal iets too much..

Aan het einde van de dag werd er een uitslag van de dagelijkse Pers Poll bekend gemaakt: Armenië was gekozen tot beste rehearsal die dag, gevolgd door Rusland en onze Douwe Bob op een mooie derde plaats.

russia_press

Sergey (RUSLAND)

 Categorieën:2016 Stockholm, Dossiers, Eurovisie Songfestival, Nieuws

%d bloggers liken dit: