Almelo krijgt mogelijk ook een regenboogpad; raad beslist 10 mei

Regenboogzebrapad RotterdamDe gemeenteraad van Almelo beslist over anderhalve week of er een regenboogzebrapad in de stad moet komen. Het voorstel van de aanleg van zo’n pad komt van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks en wordt gesteund door PvdA, D66 en Leefbaar Almelo, bij elkaar zeven raadsleden.

De fracties hebben er goede hoop op dat er een meerderheid is voor de motie.

De partijen willen met het pad laten zien dat Almelo een gastvrije en aantrekkelijke stad is en dat de stad seksuele diversiteit omarmt en verwelkomt.

Als het aan de partijen ligt, komt het pad in het centrum van de stad, bijvoorbeeld bij het stadhuis aan de Egbert Gorterstraat. Het pad zou 11 oktober tijdens de Coming Out Dag onthuld moeten worden.

Het voorstel wordt 10 mei in de Almelose gemeenteraad behandeld. In diverse steden in Nederland ligt al een regenboogzebrapad. Utrecht was de eerste stad. Daar werd ter gelegenheid van Roze Zaterdag in 2013 zo’n pad aangelegd. Onlangs stemde de gemeenteraad in Zwolle voor de aanleg van een regenboogpad en ook in Deventer ligt er een voorstel om een regenboogpad aan te leggen.

 

(Bron: GroenLinks Almelo, De Roskam, foto GroenLinks)

 Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: