LHBT-asielzoekers hebben een avondje ontspanning in Zwolle

ConnectedIn alle beslotenheid hebben ruim 40 LHBT-asielzoekers elkaar donderdag  ontmoet in de Zwolse Club Liquid aan de Kamperstraat. De ontmoeting onder het motto: ‘Be proud, be yourself, get Connected’ was een initiatief van COC Zwolle.

Er werd in beslotenheid ontmoet, gepraat, gegeten en gedronken en zeker ook gedanst, om vervolgens de deur van de club te openen voor de reguliere bezoekers van Club Liquid en samen verder te feesten.

Harry Siebring, coördinator van Connected, de werkgroep die zich binnen COC Zwolle richt op vluchtelingen, onderstreept het belang van deze avond:  ‘Veel LHBT-vluchtelingen worden ook in een asielzoekerscentrum niet geaccepteerd en leven zodoende nog steeds in angst. Het raakt me diep, deze ontlading van vrijheid en blijheid te zien. Lachende, stralende mensen. Deze avond biedt een veilige plek en dan komt er ruimte voor ‘jezelf zijn’. Dit is enorm belangrijk.’

COC Zwolle biedt sinds anderhalf jaar in de regio sociale begeleiding aan asielzoekers, die zich eenzaam en sociaal geïsoleerd voelen.

 

(Bron: COC Zwolle)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: