Regenboogbus en – tram in Brussel vanwege het Pride Festival

Brusselse bus met regenboogIn Brussel gaat vrijdag het Pride Festival van start. Het festival start met de Mini Pride op het stadhuis van Brussel.

De Mini Pride is de folkloristische versie van de grote Parade die later tijdens het Pride Festival gehouden wordt en voert onder meer langs Manneken Pis. Het festival kent zijn hoogtepunt op de jaarlijkse Pride Parade op 14 mei en de Internationale Dag tegen Homo-en Transfobie op 17 mei.

In de stad rijdt sinds maandag een tram en een bus in de kleuren van de regenboog, een initiatief van vervoersmaatschappij MIVB en de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet.

Slogan

Naast de regenboogkleuren prijkt ook de slogan: ‘Bruxelles c’est nous tous!’ en ‘Brussel, dat zijn wij allemaal’.

‘Met de slogan Brussel, dat zijn wij allemaal, willen we laten zien dat de MIVB een openbare vervoersmaatschappij is die erg veel belang hecht aan diversiteit en gelijkheid: zowel in haar eigen organisatiecultuur als naar haar gebruikers toe’, zegt Pascal Smet op zijn website.

‘Cultuurstad voor iedereen’

‘Zo laten we als stad zien dat we mee strijden voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is’, zegt Pascal Smet. ‘Meer dan ooit moeten we opnieuw onze hoofdstad op de kaart zetten als leef-, eet- en cultuurstad voor iedereen.’

 

(Bron: HLN, Pascal Smet, foto: Pascal Smet)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: