Roemenië uitgesloten van Songfestival door miljoenenschuld

Ovidiu AntonRoemenië mag dit jaar niet meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de liedjescompetitie organiseert. De Roemeense publieke omroep TVR heeft een miljoenenschuld bij de EBU.

TVR zegt dat het om een schuld van tien miljoen euro gaat. Volgens de EBU gaat het om ruim veertien miljoen euro. De organisatie had Roemenië tot gisteren de tijd gegeven het bedrag af te betalen, maar heeft niets ontvangen.

Volgende maand zou Roemenië in Stockholm meedoen met het lied Moment of silence van Ovidiu Anton.

De zanger reageert verslagen op zijn Facebook-pagina:

‘Beste vrienden, ik heb eindelijk de officiële mededeling .. Ik probeer te glimlachen en me niet laten meeslepen, maar het is oneerlijk. Ik ben nog steeds dezelfde, dezelfde eerlijke kunstenaar, dezelfde vechter die won zowel volgens de jury als het stemmende  publiek … maar toch, moet ik verklaren dat ik “verslagen” ben …. door wie? waarom? Eerlijk? … Ik weet niet hoe ik het netjes moet zeggen, dus doe ik er het zwijgen toe ..’

Naast uitsluiting van het Songfestival mag de Roemeense publieke omroep ook geen gebruik meer maken van andere diensten van de EBU, zoals Eurovision News, rechten voor sportevenementen en andere nieuwsbronnen van de EBU.

 

(Bron: NOS, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: