Radio 24 april: Koningsdag wordt groot feest in café Stonewall

Stonewal k-dag podium 2016Koningsdag wordt groots gevierd in Enschede, in Café Stonewall aan de Walstraat. De traditie om iets speciaals te doen stamt nog uit de Koninginnedag-tijd. Als het weer een beetje meewerkt is er op Koningsdag geen doorkomen aan in de Walstraat. 

Het feest begint de avond voorafgaand aan Koningsdag al met de Koningsnacht. In totaal treden er 32 artiesten op, voornamelijk heren die in huid kruipen van hun favoriete artieste met bijbehorende uitdossing. Er wordt lustig op los geplaybackt en iedereen doet mee.

Tussen de optredens door wordt de Stonewall Homo Honderd gedraaid, de honderd meest populaire liedjes van de vaste Stonewall-bezoekers. In de Roze Golf een reportage van de generale repetitie die niet helemaal vlekkeloos verliep…

De uitzending van 24 april is hier terug te luisteren.

 Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: