Ook Pearl Jam ziet af van optreden in de staat North Carolina

Pearl JamPearl Jam treedt morgenavond niet op in North Carolina. De rockband uit Seattle sluit zich aan in een groeiende rij artiesten die de Amerikaanse staat mijden vanwege een omstreden wet over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

‘Met veel spijt moeten wij de show van 20 april in Raleigh annuleren’, schrijft zanger Eddie Vedder op de Pearl Jam-website. ‘De pas aangenomen walgelijke HB2-wet moedigt het discrimineren van een hele groep Amerikanen aan.’

Gouverneur McCrory tekende de wet, die ook bekendstaat als de ‘wc-wet’, vorige maand. Transgenders mogen volgens die wet alleen nog openbare toiletten gebruiken die passen bij hun geboortegeslacht. Verder kunnen LHBT’s niet meer naar de rechter stappen als ze worden gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. Aanpassing van de wet deed de protesten niet verstommen.

Protest

De wet heeft sindsdien geleid tot een golf aan protest, onder meer in de muziekwereld. Behalve Pearl Jam hebben onder anderen Bruce Springsteen en Ringo Starr optredens in North Carolina afgelast.

Andere artiesten besloten hun concerten wel te laten doorgaan, maar op andere manieren te protesteren. Zo las Duran Duran zaterdag op het podium in Charlotte een steunbetuiging voor de LHBT-gemeenschap voor en heeft Cyndi Lauper beloofd dat ze de opbrengst van haar show in Raleigh zal doneren aan een organisatie die strijdt voor gelijkheid.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: