Honderden wandelen in Groningen tegen homofoob geweld

Wandeling GroningenEnkele honderden mensen hebben vanochtend meegelopen in de ‘Wandeling voor Liefde en Respect’ door de binnenstad van Groningen.

De tocht was een initiatief van  Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren en werd gehouden naar aanleiding van de mishandeling van twee lesbiennes twee weken geleden na een avondje stappen.

De tocht begon en eindigde op de Grote Markt en ging onder meer via de Oosterstraat (foto) waar de vrouwen in elkaar geslagen werden.

Twee armen

Voorafgaand aan de wandeling waren er toespraken van onder andere burgemeester Peter den Oudsten. Hij verklaarde zich solidair met de twee slachtoffers en stond stil bij de gevolgen van de mishandeling. Den Oudsten benadrukte dat de tocht niet alleen een protest was tegen intolerantie, maar vooral ook bedoeld was ‘om twee armen om de vrouwen heen te slaan’.

Knuffel

Den Oudsten beklemtoonde dat er in het onderwijs blijvend aandacht moet zijn voor tolerantie en dat de politie zich inzet om de daders op te sporen.

‘Liefde en tolerantie past in Groningen’, aldus de burgemeester die zijn toespraak afsloot met een knuffel voor Ankie Voerman.

 

In de Roze Golf van 17 april een gesprek met Jantine Doornbos, voorzitter COC Groningen Drenthe over de mishandeling en de gevolgen.

(Bron: RTV Noord, Roze Golf foto: screenshot Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: