Radio 17 april: regenboogveters tegen homofobie in het voetbal

SAMSUNG CSC

Voetballen met regenboogveters. Excelsior is de eerste club in het betaalde voetbal, waarvan een aantal spelers met dergelijke veters in hun schoenen voetbalt in de strijd tegen homofobie. Marco van Lochem, hoofd jeugd opleiding van Excelsior, is van het type ‘leven en laten leven’ en kwam met de veters op de proppen naar buitenlands voorbeeld en wil vooral de jeugd bijbrengen dat het niet uit maakt of je nou he, ho of bi bent.

De mishandeling van twee lesbiennes in Groningen heeft tot veel reacties geleid. De vrouwen zelf zijn nog herstellende en mijden de publiciteit. Vriendinnen van het stel daarentegen hebben aan de bel getrokken bij onder meer de burgemeester en de politie en dat heeft geleid tot meer aandacht voor homofoob geweld en de oproep om vooral altijd melding te maken of aangifte te doen van discriminatie en geweld.

De Roze Golf van zondag 17 april is hier terug te luisteren.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: