Wandeling in Groningen uit protest mishandeling lesbisch stel

knuffelmoment PvdDIn Groningen wordt zondag een ‘wandeling voor liefde en respect’ gehouden. De wandeling door de binnenstad is georganiseerd door de Partij voor de Dieren in Groningen.

Aanleiding voor de wandeling is de mishandeling twee weken geleden van twee vrouwen, na een avondje stappen. Ze werden mishandeld vanwege hun geaardheid.

De Partij voor de Dieren roept op ‘tot een verdraagzame samenleving waarbinnen mensen veilig zichzelf kunnen zijn.’

De wandeling begint zondag om 11 uur op de Grote Markt en gaat via de Oosterstraat waar de vrouwen werden mishandeld. De tocht duurt ongeveer drie kwartier en wordt op de Grote Markt afgesloten met een ‘knuffelmoment’.

Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren zal op de Grote Markt een toespraak houden. Zij is zelf homoseksueel en voelt zich ‘zeer betrokken’ bij de vrouwen die zijn mishandeld.

Diverse organisaties, waaronder COC Groningen Drenthe hebben toegezegd mee te lopen. Ook de gemeenteraadsfracties van D66 end e VVD lopen mee. De fracties van de ChristenUnie, de PvdA en de Stadspartij Groningen ondersteunen de actie, maar zijn niet aanwezig.

Ook bar discotheek De Kast, waar de vrouwen uit waren geweest voor ze werden mishandeld, roept haar gasten op mee te lopen. Daarnaast is er zaterdagavond een bijeenkomst in De Kast waar de wethouder en een vertegenwoordiger van de politie bij aanwezig zijn.

 

(Bron en foto: Partij voor de Dieren)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: