Excelsior wil aandacht voor homoacceptatie in voetbalwereld

SAMSUNG CSC

Drie spelers van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior voetballen komende zondag tegen SC Heerenveen met regenboogveters in hun schoenen. Daarmee vragen de spelers aandacht voor de acceptatie van homoseksualiteit in de voetbalwereld.

Daan Bovenberg, Luigi Bruins en Sander Fischer spelen zondag met deze veters, een initiatief van hoofd opleiding Marco van Lochem bij Excelsior. Jeugdspelers van Excelsior lopen al een paar weken met de veters en de selectiespelers zijn de eerste Nederlandse profvoetballers die op deze manier aandacht vragen voor de homoacceptatie.

Excelsior is de eerste club in het betaalde voetbal in Nederland die op deze manier actie onderneemt. Eerder speelden in Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Italië voetballers met regenboogveters, om aandacht te vragen voor een homovriendelijker klimaat in het voetbal. De Spaanse voetbalclub Rayo Vallecano speelt dit seizoen met een regenboog op het uit-shirt.

Steentje bjjdragen
‘Er is geen enkele profvoetballer die ervoor uit durft te komen dat hij op mannen valt’, stelt Van Lochem. ‘Dat komt doordat zij wellicht bang zijn voor de reacties. In deze tijd zou dit niet meer zo mogen zijn. Sporten en voetballen is voor iedereen en daarom hopen wij op deze manier ons steentje bij te dragen aan de acceptatie van homoseksualiteit in de voetbalwereld.’

Voorbeeldfunctie
‘Als profvoetballers hebben wij een voorbeeldfunctie en daarom hoefden wij niet lang na te denken toen Marco ons vroeg voor dit project’, stelt aanvoerder Sander Fischer. De regenboogveters zijn onderdeel van een Europees project, waarbij onder meer de John Blankenstein Foundation betrokken is.

 

(Bron en foto: Excelsior)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: