Online-petitie gestart voor een homoverkeerslicht in Rotterdam

VerkeerslichtenEr moet een homoverkeerslicht komen in Rotterdam. Nu Utrecht zo’n verkeerslicht heeft, kan Rotterdam volgens Laura van Leeuwen en Jouke Smeding niet achterblijven.

Daarom zijn ze op internet een petitie gestart, waarin de gemeente wordt opgeroepen om tenminste van één verkeerslicht een homoverkeerslicht te maken, om te laten zien dat Rotterdam een tolerante stad is, waar iedereen welkom is.

Centrale locatie

‘Een mooi statement voor de homo-beweging, dat ik vond passen bij de moderne, innovatieve stad Rotterdam,’ zegt Van Leeuwen dinsdag in het Algemeen Dagblad. ‘De laatste tijd staat Rotterdam wereldwijd steeds meer op de kaart. Daar vind ik het homoverkeerslicht als een gebaar voor tolerantie heel goed bij passen.’

Als het aan de initiatiefnemers ligt, komt het homoverkeerslicht op een ‘centrale locatie’, bijvoorbeeld ‘rondom Hofplein of op Eendrachtsplein’.

Het homoverkeerslicht is komen overwaaien uit Wenen, waar vorig jaar ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival een aantal van dergelijke oversteek lichten werden geplaatst.

 

(Bron: Algemeen Dagblad. Petities.nl, foto: verkeerslicht Wenen)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: