Springsteen komt niet uit protest tegen omstreden LHBT-wet

Bruce Springsteen foto Pam SpringsteenZanger Bruce Springsteen heeft een concert afgezegd in North Carolina vanwege een nieuwe, omstreden wet die de LHBT-gemeenschap discrimineert. 

Volgens deze wet, die ook bekendstaat als de ‘wc-wet’ mogen transgenders alleen nog openbare toiletten gebruiken die passen bij hun geboortegeslacht. Ook kunnen LHBT’ers niet naar de rechter stappen als ze vanwege hun seksuele geaardheid worden gediscrimineerd.

Eerder deze week werd een soortgelijke wet van kracht in Mississippi.

In een verklaring op zijn site schrijft The Boss dat hij vindt dat het tijd is voor hem en zijn E Street-band om zich solidair te verklaren met de tegenstanders van deze wet.

Belangrijker

‘Sommige dingen zijn belangrijker dan een concert en dit gevecht tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid is er één van. Het is het sterkste middel dat ik kan inzetten om mij te verzetten tegen diegenen die ons terug in de tijd proberen te duwen in plaats van vooruit.’

Springsteen zou zondag optreden in Greensboro. Mensen die al een kaartje hadden gekocht kunnen hun geld terugkrijgen.

Steun

Hij krijgt steun van meerdere bekende personen, onder wie gitarist Steven ‘Little Stevie’ Van Zandt en eurocommissaris Frans Timmermans. Op zijn Facebookpagina is niet iedereen blij met het afzeggen van het concert.

Ook de politiek reageert: het republikeinse congreslid Mark Walker noemt het besluit van Springsteen om het optreden te annuleren een treiter-actie. ‘Het is teleurstellend dat hij zijn verplichtingen niet nakomt’, zegt Walker tegen The Hollywood Reporter. ‘Er komen binnenkort nog meer concerten, van Def Leppard en Justin Bieber. Ik ben nooit een fan geweest van Bieber, maar misschien moet ik maar gaan. Hij verdient meer respect.’

 

 

(Bron: NOS, Nu.nl, foto : Pam Springsteen)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: