Amersfoort maakt zich op voor de 14e editie van de Gay Pride

Gaypride Amersfoort (fotograaf Brian Vijber)Om alvast in de agenda te zetten: donderdag 21 juli is de 14e editie van de Gay Pride Amersfoort. Het evenement wordt georganiseerd aan de vooravond van de Euro Pride, die dit jaar in Amsterdam is.

Het thema is ‘Passie Voor Vrijheid’. Onder deze noemer organiseren de roze organisaties van Amersfoort dit jaar een breed scala aan activiteiten. Het thema sluit aan bij het evenement The Passion, maar ook bij het motto van de Euro Pride ‘Join our Freedom. .

Naast vertrouwde elementen als het feest op de Hof, de Rainbow Run en de Roze Markt worden er ook dit jaar nieuwe programma-onderdelen georganiseerd. Met Ameezing Pink staat de Groenmarkt deze donderdag in het teken van de Homo Top-100. De nummers worden vertolkt door een professionele band en het publiek mag uit volle borst meezingen. Voor lesbo’s, homo’s, bi’s, transgenders en in dubio’s tot en met 18 jaar wordt samen met Jong & Out een dance-feestje georganiseerd aan de voet van de Onze Lieve Vrouwe toren.

De Gay Pride Amersfoort is het enige LHBT-festival in de regio.

 

Foto: Brian ViberCategorieën:Agenda

%d bloggers liken dit: