Werkgever mag homostel dienst weigeren in de staat Mississippi

Protest MissWerkgevers in de Amerikaanse staat Mississippi mogen uit religieuze motieven weigeren homostellen van dienst te zijn. De gouverneur Phil Bryant heeft vandaag de omstreden wet ondertekend.

Ook ambtenaren  mogen uit religieuze overtuiging homostellen weigeren, maar de overheid moet de gewenste dienst wel verlenen.

De wet kan het LHBT’ers lastiger maken om bijvoorbeeld samen een huis te huren of te trouwen.

De wet zorgt er volgens de gouverneur alleen voor dat de overheid minder snel ingrijpt in het persoonlijk leven van burgers. Het blijft mogelijk om een rechtszaak aan te spannen bij vermeende discriminatie.

In een aantal staten riskeren bedrijven en organisaties boetes als ze diensten aan LHBT’ers. Volgens de critici komt daarmee de vrijheid van religie in gevaar.

De Amerikaanse Unie voor Burgerrechten (ACLU) noemt de wet discriminerend en bestrijdt dat met de wet de religieuze vrijheid wordt gewaarborgd. De ACLU sprak van een erg trieste dag voor Mississippi.

De kwestie speelt ook in een aantal andere staten. In Georgia dreigen bedrijven de staat te verlaten als de gouverneur de wet ondertekent.

 

(bron: CBS, foto: screenshot WCBI)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: