‘Als je er uitziet als een kerel, moet je ook vechten als een kerel’

Oosterstraat Groningen vanaf Martinitoren

In Groningen zijn afgelopen zondag twee lesbiennes mishandeld door drie mannen. De twee hadden café De Kast in de stad bezocht en liepen rond zes uur in de ochtend door de Oosterstraat.

Ze liepen de mannen tegemoet, toen een van de mannen opmerkingen maakte tegen het stel. In het voorbijgaan mompelt één van hen: ‘het zijn net kerels.’ Een van de vrouwen pakte hem daarop woedend bij zijn jas en zei tegen hem dat hij moest ophouden. Maar dat deed hij niet: ‘als je er uitziet als een kerel, dan moet je ook vechten als een kerel.’ Toen de vrouw hem de rug toekeerde, kreeg ze een klap.

Vervolgens kreeg ze nog een aantal rake klappen en ook werd haar keel dicht geknepen. Haar vriendin die haar te hulp wilde schieten, werd in het gezicht geslagen.

Uiteindelijk liepen de mannen weg en bood een voorbijganger hulp.

Oproep

Een vriendin van het stel heeft de mishandeling dinsdag naar buiten gebracht via Facebook.

Zij constateert een toename van het geweld tegen homo’s en lesbiennes en doet een oproep aan de autoriteiten om iets te doen. ‘

Wij zijn bang. Wij voelen ons niet veilig, net als vele andere minderheden in Nederland. Er is een stijgende lijn te zien in de intolerantie, discriminatie, vooroordelen en uitingen van agressie.’

 

(Bron: Facebook, foto: Oosterstraat gezien vanaf de Martinitoren)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: