Bedrijven verlaten Georgia als anti-homowet wordt ondertekend

Nathan DealAls de gouverneur van de Amerikaanse staat Georgia het wetsvoorstel ondertekent, waardoor bedrijven op religieuze grondslag de mogelijkheid krijgen seksuele minderheden te discrimineren, dreigt een aantal bedrijven zich uit de staat terug te trekken.

Ook ambtenaren krijgen onder de nieuwe wet de mogelijkheid om huwelijken van paren van gelijk geslacht te weigeren.

Walt Disney heeft een grote filmstudio net buiten Atlanta en heeft gedreigd de studio te zullen sluiten. ‘Hoewel we plezierige ervaringen hadden met het filmen in Georgia, zullen we gedwongen zijn om onze zaken ergens anders te gaan doen, mocht het zover komen dat deze legalisatie van discriminatie wordt doorgevoerd’, aldus een woordvoerder van Disney tegen Variety.

De filmindustrie droeg volgens Georgia vorig jaar naar schatting voor meer dan zes miljard dollar bij aan de economie van de staat. Andere schattingen spreken van drie miljard dollar.

Ook Marvel, onderdeel van Disney, Coca-Cola en Delta-Airlines hebben aangegeven zich te zullen verzetten tegen de nieuwe wet. De NFL dreigt de staat uit te sluiten van de Super Bowl.

Of en wanneer de republikeinse gouverneur Nathan Deal (foto) de wet ondertekend is niet duidelijk. Hij wilde niet reageren op de dreigementen van Walt Disney.

 

(Bron: CNN,  Variety)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: