Pesten van homo’s en lesbiennes is gewoon bij deeltjeslab CERN

Cern posterIn het deeltjeslab CERN in Genève heerst een homofobe sfeer. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. De belangengroep voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zegt dat posters voor activiteiten als etentjes en filmavonden systematisch worden verscheurd of beklad.

‘We hebben er statistieken van bijgehouden: een derde van ons materiaal haalt de twee weken niet’, zegt de Nederlandse promovendus Marco van Woerden in de krant. Op sommige posters werden kreten als ‘schwein!’ geschreven en Bijbelteksten geplakt, waarin staat dat homoseksualiteit met de dood moet worden bestraft.

Op bewakingscamera’s was twee jaar geleden te zien hoe een CERN-medewerker posters van de muur scheurde. De man werd ter verantwoording geroepen door de toenmalig directeur.

De vernielingen kwamen in de openbaarheid, toen een verslaggever van het Britse maandblad Physics World de verscheurde posters opmerkte.

‘Maar eigenlijk is het al jaren een issue’, zegt Van Woerden. ‘Het lab is meer dan een lab, het is ook een huis.’

Bij CERN, het Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, dat in 1952 werd opgericht,  werken tienduizend mensen uit zeker 21 landen.

(Bron: de Volkskrant)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: