Antartica is het eerste homovriendelijke continent: nog zes te gaan

Planting PeaceAntartica is uitgeroepen tot eerste LHBT-vriendelijk continent ter wereld. Dat gebeurde door vertegenwoordigers van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Planting Peace.

Met het planten van de regenboogvlag wil de organisatie bewerkstelligen dat iedereen die het continent bezoekt of bewoont de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders respecteert.

De reis naar Antartica was bedoeld om aandacht te vragen voor de noodzaak tot actie in de hele wereld, omdat in veel landen gelijke rechten voor iedereen worden ontkend en geschonden.

Verenigde Naties

‘Seksuele geaardheid en seksuele identiteit is beschermd op grond van de Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. Elk land dat deze fundamentele rechten ontkent, schendt de verklaring’, aldus Planting Peace in een verklaring.

‘Op dit moment zijn er 76 landen die de rechten van holebi’s schenden, in zes landen kun je zelfs worden gedood omdat je tot een seksuele minderheid behoort.’

‘Veilig’

‘Fundamentele mensenrechten van de LGBT-gemeenschap zou moeten bestaan ​​in alle uithoeken van de wereld. Verder wordt Antarctica bewoond en heeft het een bloeiende toeristenindustrie. Leden van de LGBT-gemeenschap moeten zich veilig voelen om overal te reizen en hebben het volledige recht om zichzelf te zijn zonder angst voor emotionele of lichamelijke schade.’

Nu Antartica LHBT-vriendelijk is, ‘zijn er nog zes continenten te gaan’, aldus Planting Peace

Westboro

Planting Peace kwam eerder in het nieuws, toen de organisatie in 013 een huis kocht tegenover de Westboro Baptist Kerk in Topeka, Kansas en het uit protest tegen het homofobe kerkgenootschap in de kleuren van regenboog schilderde.

 

(Bron en foto: Planting Peace)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: