Rechts-radicalen belagen bijeenkomst gelijke rechten in Oekraïne

LvivIn de West-Oekraïense stad Lviv zijn deelnemers aan een bijeenkomst voor homoseksuelen en transgenders aan gevallen door een groep van enkele tientallen  rechts-radicale jongeren.

Ze gooiden met stenen en vuurwerk naar de ingang van hotel Dniester, waar de bijeenkomst werd gehouden. Niemand raakte gewond.

De politie bracht de deelnemers in veiligheid door ze met een bus af te voeren, nadat er een bommelding was binnengekomen bij het hotel.

Er zijn geen arrestaties verricht.

Kritiek
Op de aanval is kritiek geuit door onder andere  minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken. Hij  liet weten dat ‘tolerantie en een antidiscriminatiebeleid’ nodig zijn. Ook de ambassadeurs Geoffrey Pyatt van de Verenigde Staten en zijn Canadese collega Roman Waschuk veroordeelden de aanval.

Pyatt noemde de aanval ‘slecht nieuws’ en ‘in strijd met waar zoveel Oekraïners voor zijn gestorven’.  Waschuk zei dat hij van de Oekraïense overheid verwacht dat die ‘dit tuig aanpakt’. Er is inmiddels een politieonderzoek begonnen naar de rechts-extremisten die met stenen en vuurwerk naar het hotel Dniester in Lviv gooiden.

Verbod
Het was de bedoeling een Festival van de Gelijke Rechten te houden Via de rechter wist het stadsbestuur van Lviv werd het festival op de oorspronkelijke plek verboden. De organisatoren besloten daarop uit te wijken naar hotel Dniester.

 

(Bron en screenshot: Ukraine Today)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: