COC in Leiden wil regenboogzebrapad graag op een betere plek

regenboogzebra leidenHet regenboogzebrapad in Leiden moet op een prominentere plek komen in de stad. Daarvoor pleit het COC in Leiden. Het pad ligt nu op de Nieuwe Beestenmarkt tussen de cafés Malle Babbe en Lazaru’s en werd vorig jaar vlak voor coming out dag geschilderd.

De buurt gaat volgend jaar op de schop en als het aan bestuurslid Ivo van Spronsen van COC Leiden ligt, verhuist het regenboogzebrapad naar het plein voor het station of naar het begin van de Haarlemmerstraat.

‘Overdag steken er alleen gehaaste mensen over die het nauwelijks opvalt dat er een bijzondere voetgangersoversteekplaats ligt en ‘s avonds zijn de cafégangers er waarschijnlijk ook niet met hun volle aandacht bij. Een meer prominente plek zou daarom beter zijn om de doelstelling te ondersteunen.’

Het pad dat er nu ligt, is al aan het verkleuren. Waarschijnlijk is er de verkeerde verf gebruikt.

 

(Bron en foto: Sleutelstad FM)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: