Coming Out Week ook in Hengelo met aftrap op Military Boekelo

Antek OlsanowskiDe Coming Out Week wordt dit jaar niet alleen in Enschede gehouden, maar ook in Hengelo. De aftrap van de week is tijdens de Military in Boekelo dat 6 oktober begint. De Coming Out Week zelf is van 9 tot en met 15 oktober. Dat heeft Antek Olsanowski van Art.1 Overijssel bekend gemaakt in de Roze Golf van 13 maart.

De week werd vorig jaar voor het eerst gehouden in alleen Enschede. Hengelo haakte toen op het laatste moment aan met de theatervoorstelling ‘Boys don’t cry’ in het Rabotheater. Zowel Enschede als Hengelo zijn regenbooggemeenten, wat inhoudt dat de gemeenten geld van het rijk krijgen om te besteden aan de acceptatie van homoseksualiteit.

Rainbow Janny

rainbow JannyOok dit jaar is Rainbow Janny weer het boegbeeld van de Coming Out Week. Zij zal onder meer een tour langs diverse scholen maken.

Olsanowski van Art. 1 Overijssel, die de week organiseert, hoopt dat de week zich volgend jaar verder uitbreidt.

Dag

De Coming Out Week concentreert zich rond Coming out Day, elk jaar op 11 oktober. Dan wordt op zoveel mogelijk plaatsen in hele land aandacht besteed aan het ‘uit de kast’ komen, de eerste keer dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor het eerst openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. De eerste Coming Out Day werd in 1988 in Amerika gehouden; sinds 2009 is de dag ook in Nederland. Veelal wordt dan de regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis.

 

(Bron en foto: Roze Golf)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: