LGBT Asylum Support wil afstemming opvang LHBT-asielzoekers

Asielzoekers hongerstakingDe stichting LGBT Asylum Support roept alle partijen die zich bezig houden met de opvang van LHBT-asielzoekers op om op korte termijn de opvang verder op elkaar af te stemmen.

De oproep staat in het vandaag gepubliceerd rapport ’Nood breekt wetten’.

Ook moeten er vertrouwenspersonen komen, waar LHBT-asielzoekers terecht kunnen met vragen en klachten in hun eigen taal.

De stichting is principieel niet voor een aparte behandeling van LHBT-asielzoekers, maar vindt dat de huisvesting van deze groep wel in gespecialiseerde opvang gerealiseerd moet worden, waar aandacht is voor hun kwetsbare situatie.

LGBT Asylum Support komt met de aanbeveling om LHBT-asielzoekers de mogelijkheid te geven om op eigen verzoek te worden overgeplaatst naar centra waar er optimale kansen liggen voor een LHBT netwerk rond de individuele LHBT asielzoeker.

Het rapport Nood breekt wetten geeft inzicht in de gebieden die volgens de stichting geschikt zijn voor de huisvesting van LHBT-asielzoekers.

Verder geeft de stichting een aantal aanbevelingen, waaronder het scheppen van mogelijkheden voor de LHBT-asielzoekers om homobelangengroepen te kunnen bezoeken, omdat dit ‘van groot belang voor zelfacceptatie en ontwikkeling van de LHBT’er’.

Ook pleit de stichting voor seksuele voorlichting, psychische ondersteuning en informatievoorziening via internet in de eigen talen.

 

(Born: Roze Golf, foto: groep asielzoekers Alphen aan den Rijn/LGBT Asylum Support)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: