Steun gemeente en provincie: Gouda is kandidaat Roze Zaterdag

Gouda Roze ZaterdagGouda stelt zich kandidaat om Roze Zaterdag in 2018 te organiseren. De kandidaatstelling was eigenlijk voor 2019, maar volgens de initiatiefnemers kwam er zoveel steun van Goudse ondernemers en instellingen, dat gekozen is voor 2018.

‘Afgelopen maand zijn er schriftelijke vragen gesteld binnen de provincie Zuid-Holland. Uit de antwoorden hierop is naar voren gekomen dat naast de gemeente Gouda ook de provincie haar steun heeft uitgesproken. Het enthousiasme naar aanleiding van deze antwoorden is zo groot dat we het nu niet meer voor ons kunnen houden. We gaan voor een roze Gouda in 2018!’, aldus de werkgroep Roze Zaterdag Gouda.

Een opzetje van het ‘bidbook’ van Gouda, waarin de kandidatuur van de gemeente wordt toegelicht, is binnenkort klaar. Het provinciebestuur heeft alvast aangekondigd een exemplaar in ontvangst te nemen.

In 2009 was de Roze Zaterdag voor het laatst in Zuid-Holland, toen was Den Haag de gaststad.

De Stichting Roze Zaterdagen Nederland maakt tijdens Roze Zaterdag op 23 juli in Amsterdam bekend wie Roze Zaterdag in 2018 mag organiseren. In 2017 zijn Oss en ‘s-Hertogenbosch aan de beurt.

 

(Bron: Facebook, Omroep West, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: