D66 in Rotterdam roept Aboutaleb op matje over homo-opvang

Aboutaleb College TourD66 in Rotterdam wil van burgemeester  Aboutaleb weten hoe de veiligheid van homoseksuele asielzoekers kan worden gegarandeerd. De partij heeft vragen gesteld naar aanleiding van een interview van de burgemeester in het tv-programma College Tour.

Daarin herhaalt Aboutaleb dat hij tegen de aparte opvang van homoseksuele asielzoekers is. Hij riep de Tweed kamer op om het besluit voor aparte opvang te heroverwegen. Aboutaleb vindt dat de pesters en bedreigers elders opgevangen moeten worden. Een groep asielzoekers verhuisde onlangs naar Rotterdam vanuit een asielzoekerscentrum, omdat ze daar bedreigd werden.

D66 wil weten of Aboutaleb zijn uitspraken deed vanuit zijn functie als burgemeester en of dit dus ook de mening van het Rotterdamse stadsbestuur is.

Daarnaast is het volgens de partij belangrijk om te weten te komen of het College vindt dat veilige opvang, zoals die in Rotterdam op dit moment plaatsvindt, beëindigd moet worden.

Gesprek

Burgemeester Aboutaleb zei vrijdag in een gesprek met zeven asielzoekers zich in te willen zetten voor de veiligheid van kwetsbare asielzoekers in opvangcentra. Ook zei hij er bij het COA op te zullen dringen klachten serieus te nemen en meer te doen aan het beschermen van kwetsbare asielzoekers.

Het gesprek was op initiatief van de asielzoekers, die worden bijgestaan door LGBT Ayslum Support. Ze schreven een open brief aan de burgemeester.

‘Slap gelul’

De PvdA is verontwaardigd over de vragen van D66. Volgens raadslid Fatima Talbi is de kwestie een paar weken geleden al besproken, maar toen heeft D66 niks gezegd. Talbi vindt de vragen daarom ‘kiekeboepolitiek’.

‘Het is slap gelul dat ze nu vragen in welke hoedanigheid Aboutaleb dat heeft gezegd’, zei Talbi zaterdag. ‘Aboutaleb heeft een paar weken geleden hetzelfde gezegd, maar toen hebben we D66 niet gehoord. Ze moeten niet van de hoogste toren blazen nu er een tv-uitzending is geweest.’

 

(Bron: RTV Rijnmond, foto College Tour)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: