Censuur in China treft alles op tv wat maar een beetje homo is

Addicted HeroinOp televisie in China zijn voortaan alle verhaallijnen met een homoseksueel tintje verboden. Volgens de nieuwe richtlijnen zijn ook alle andere onderwerpen verboden, die de ‘donkere kant van de samenleving’ laten zien.

Het acht pagina’s tellende document over ‘vulgair, immoreel en ongezonde inhoud’ op de website van de Chinese televisie is gedateerd op 31 december 2015, maar werd deze week breed uitgemeten in de Chinese staatsmedia.

Eerder werd al de in China populaire homoserie ‘Addicted Heroin’ van internet geweerd. De serie is alleen nog te zien op YouTube buiten China.

Behalve homoseksualiteit mogen ook buitenechtelijke affaires, one-night stands en minderjarige liefdes niet meer getoond worden.

Abnormaal

‘Geen televisiedrama zal abnormale seksuele relaties en gedrag, zoals incest, homoseksuele relaties, seksuele perversie, seksueel geweld, seksueel misbruik en seksueel geweld laten zien’, zo schrijft het reglement voor.

Het document vermeld ook een breed scala aan onderwerpen die verboden zijn op televisie, waaronder items die het imago van het land kunnen beschadigen, een uitbundige levensstijl bevorderen, de nationale eenheid ondermijnen en het feodalisme en bijgeloof illustreren.

Verontwaardigd

De homogemeenschap in China heeft verontwaardigd gereageerd op de nieuwe censuur. ‘De regels lopen uit de pas bij een samenleving die homoseksuele relaties voorzichtig begint te accepteren’, is hun reactie.

 

(Bron: CNN, foto: screenshot Addicted Heroin)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: