Bedenker en schrijver Coronation Street Tony Warren overleden

Tony WarrenDe bedenker en schrijver van de soap-serie Coronation Street Tony Warren is na een kort ziekbed op 1 maart overleden. Dat is vandaag bekend gemaakt door ITV. Warren werd 79 jaar.

Tony Warren was openlijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit illegaal was. Hij kreeg te maken met tegenwerking en homofoob gedrag.

Warren werd in 1936 geboren als Anthony McVay Simpson, maar werd acteur onder de naam Tony Warren. Het werkte onder meer voor Children’s Hour van de BBC
Hij bedacht de soap toen hij 24 jaar oud was. Het idee voor wat hij aanvankelijk Florizel Street noemde, ontstond op een avond in 1959 terwijl hij met een collega in de trein naar Manchester zat.

Morse
Warren schreef dertien afleveringen, die zich afspeelden in de fictieve wijk Weatherfield in Greater Manchester voor Granada Television. ITV zendt de serie nog steeds uit. Tot in de late jaren zeventig zou Warren scripts schrijven voor Coronation Street.

Later stond Tony Warren aan de wieg van de Britse detective serie Inspector Morse.

Onderscheidingen
Warren won een aantal prijzen voor de serie, waaronder de Special Achievement Award in de categorie Soap op de British Soap Awards 2000 en de National Television mijlpaal award in 2005. Zijn meest recente onderscheiding was in de Royal Television Society Awards waarin hij werd geëerd met de Lifetime Achievement Award. In 1994 werd Warren benoemd tot Lid in de Orde van het Britse Rijk.

 

(Bron en foto: ITV)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: