Aboutaleb: Kamer moet aparte opvang LHBT’ers heroverwegen

Aboutaleb College TourBurgemeester Aboutaleb van Rotterdam vindt dat de Tweede Kamer de aparte opvang van kwetsbare asielzoekers moet heroverwegen. In het programma College Tour herhaalt Aboutaleb tegen de aparte opvang van kwetsbare asielzoekers te zijn. Volgens hem geeft het apart zetten van homo’s een verkeerd signaal af.

Het PvdA-lid Aboutaleb keert zich daarmee tegen de Tweede-Kamerfractie van de partij, die dinsdag voor een motie stemde om homoseksuele asielzoekers die lastig worden gevallen op aparte plaatsen op te vangen.

Heroverwegen

‘Niet doen. Ik vind het een heel slecht signaal, omdat je op die manier homo’s vanaf dag één gaat isoleren.’

De VVD gebruikte dinsdag precies dezelfde argumenten als Aboutaleb om de motie af te wijzen. Aboutaleb vindt dat de Kamer de kwestie moet heroverwegen.

Fractieleider Samsom zei dinsdag dat de PvdA om praktische redenen voor de motie stemde, omdat homo’s nu eenmaal gepest worden en er iets aan die situatie moet gebeuren.

Aboutaleb zei vorige maand in een commissievergadering ook al tegen aparte opvang te zijn.

Alphen aan den Rijn

In Rotterdam huisvest Humanitas na bemiddeling van de raadsfractie van zijn eigen partij en LGBT Asylum Support een aantal asielzoekers, die in de noodopvang in Alphen aan den Rijn stelselmatig werden gepest, getreiterd en bedreigd.

De uitzending van College Tour met Ahmed Aboutaleb is vrijdag om 21.10 uur op NPO 2.

 

(Bron: NOS, foto: screenshot College Tour)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: