Mugabe van Zimbabwe wil geen hulp in ruil voor homorechten

Mugabe 92 jaarPresident Robert Mugabe weigert hulp voor zijn land als dat zou betekenen dat hij homorechten zou moeten accepteren.

De president zei dat tijdens een uur durende speech tijdens een feest ter ere van zijn 92ste verjaardag.

‘Als hulp wordt gegeven in ruil voor het aanvaarden van homohuwelijken, laat de hulp dan maar blijven waar die is’, zei Mugabe. ‘We willen het niet. Het is rot hulp, smerige hulp en we willen er niets mee te maken hebben.’

Zimbabwe wordt door droogte geteisterd en heeft gevraagd om voedselhulp, maar er is geen organisatie die zulke eisen gesteld heeft aan hulp. De droogte betekent grote nood voor drie miljoen mensen in het land.

Mugabe vierde 21 februari zijn 92ste verjaardag met een 800 duizend dollar kostend feest. Hij is de enige leider van Zimbabwe sinds de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1980. Mugabe zegt door te willen regeren ‘totdat God mij roept’.

Inmiddels is er een politieke uitdager: Joice Mujuru. Zij was tot 2014 nog een van de vicepresidenten en heeft inmiddels een nieuwe partij opgericht. Met ‘Zimbabwe People First’ wil ze proberen Mugabe bij de volgende verkiezingen in 2018 te verslaan.

 

(Bron: The News, BBC, screenshot BBC)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: