Er is Kamermeerderheid voor aparte opvang lhbt-asielzoekers

Tweede Kamer vergaderzaalOok de ChristenUnie is voor aparte opvang van asielzoekers die in een noodsituatie verkeren. Daarmee is er een royale meerderheid voor de motie van D66 die deze opvang mogelijk maakt.

De PvdA liet gisteren weten voor de motie te zijn. PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken zei gisteravond in het programma Nieuwsuur: ‘Als de nood zo hoog is en mensen hun leven niet zeker zijn, moet je wat voor deze mensen kunnen betekenen.’

De motie van D66 die dinsdag in stemming komt, pleit voor een veilige opvang van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en daar zijn na overleg met de ChristenUnie ook christelijke asielzoekers die in een noodsituatie verkeren aan toegevoegd. Daarom is er een ‘grote kans’ dat de ChristenUnie voor stemt, zegt Tweede Kamerlid Joël Voordewind van die partij. Naar verwachting stemmen ook GroenLinks en SP voor de motie.

Het kabinet is geen voorstander van aparte opvang. Volgens staatssecretaris Dijkhoff druist dat in tegen de Nederlandse normen en waarden zoals het gelijkheidsbeginsel.

De VVD steunt het kabinet. Volgens Tweede Kamerlid Malik Azmani van de VVD zal zijn partij tegen de motie stemmen.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: