In Deventer wordt vanavond de film ‘Der Kreis’ uit 2014 vertoond

Der Kreis.pngIn huiskamerbioscoop De Kleine Keizerin in Deventer is vrijdagavond 26 februari de film Der Kreis te zien.

De film van regisseur Stefan Haupt laat het Zwitserland van de jaren ’50 zien. De jonge verlegen leraar Ernst Ostertag wordt lid van de ondergrondse gay organisatie: Der Kreis. Deze wordt gezien als hét symbool van homo-emancipatie en Zürich is op dat moment de gay hoofdstad van de wereld. Op een ondergronds feest van Der Kreis maakt Ernst kennis met Röbi (foto) en wordt smoorverliefd.

Als mensen buiten de organisatie daar lucht van krijgen, verliest hij zijn baan als leraar. Ernst gaat op zoek naar een manier om ook in zijn dagelijks leven geaccepteerd te worden voor wie hij is. Voor Röbi is het zijn eerste serieuze liefdesrelatie. Terwijl de repressie tegen homoseksuelen ernstig toeneemt en Der Kreis het steeds zwaarder te verduren krijgt, vechten twee mannen voor hun liefde – en samen met hun vrienden – voor homorechten.

Der Kreis onthult de fascinerende wereld van een van de allereerste homo-emancipatie gemeenschappen. Op het Filmfestival in Berlijn won de film de Panorama Publieksprijs en de Teddy Award.

De filmavond wordt georganiseerd door COC Deventer, samen met de Openbare Bibliotheek Deventer. De huiskamerbioscoop is te vinden aan de Brink 70 in Deventer. De film begint om 20:00 uur en de toegang is gratis. Kom op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.Categorieën:Agenda, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: