Homo-ontmoetingsplaats bij het Zuidlaardermeer gaat verdwijnen

Naaktstrand HoogezandHet naaktstrand Meerwijck aan het Zuidlaardermeer wordt gecombineerd met het surfstrand. De bosjes rond het strand worden weggehaald. Het strand staat bekend als homo-ontmoetingsplaats.

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer staat vierkant achter het plan van het voorstel van college van Burgemeester en Wethouders om het gebied aan te pakken.

Volgens de gemeente worden met regelmaat ‘cruisende en daadwerkelijk seksuele handelingen verrichtende mannen’ op en rond het naaktstrand gesignaleerd.

Surfers
Het college wilde aanvankelijk het strand opheffen, maar daartegen kwam de beheerder van het nabijgelegen kampeerterrein in actie. Ook windsurfers lieten van zich horen: zij gebruiken het naaktstrand omdat het vanwege de luwte een prima plek is om surfplanken op te tuigen.

Te druk
Hans Scheffer is een van de gebruikers van de Homo Ontmoetings Plaats. Hij vindt het jammer dat zijn vaste stek gaat verdwijnen.’ Maar het was er ook wel erg druk. Je zou kunnen zeggen dat het ten onder gaat aan zijn eigen succes’, zei hij na afloop van de raadsvergadering tegen een verslaggever van RTV Noord.

Blij
Petry de Vries van Kampeerterrein Meerwijck is opgetogen dat er nu eindelijk wordt opgetreden tegen de overlast. ‘We hebben hier al jaren last van, de hele dag door, zomers en in de winter.’ Als het naaktstrand is opgeknapt ziet De Vries een nieuwe mogelijkheid om het gebied een nieuwe impuls te geven: een blote-voetenpad.

 

(Bron: RTV Noord, foto: screenshot naaktstrandje.nl)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: