Geen homo-onvriendelijke teksten op Flip Flop Festival op Aruba

TOK.pngDe Jamaicaans band T.O.K. mag geen teksten ten gehore brengen tegen homo’s, vrouwen en blanken tijdens hun concert op Aruba.
De band treedt 27 februari op tijdens het jaarlijkse Flip Flop Festival. In het nummer ‘Chiciman’ van T.O.K. wordt opgeroepen om homo’s in brand te steken.

Homobelangenorganisaties hadden opgeroepen tot een boycot en de ministers van Toerisme en Cultuur en van Onderwijs en Gezin hadden hun afkeur uitgesproken over de racistische en homo- en vrouwonvriendelijke teksten van de band .

‘Stekker eruit’
Afgelopen vrijdag vond er een gesprek plaats tussen de homo-belangenorganisaties en bierbrouwer Balashi, die het festival organiseert. Volgens Maikel Kelly van stichting Alfa was Balashi niet op de hoogte van de controversiële aard van de teksten van T.O.K.. ‘Ze hadden al eens eerder op Aruba gespeeld en dat bleek toen een succes. Om die reden werden ze opnieuw geboekt, kregen wij te horen’, zegt Kelly.

‘De organisaties maakten zich zorgen over liedjes die meer dan vijftien jaar geleden zijn verschenen, en waar de band ook afstand van heeft genomen’, aldus een verklaring van Balashi. ‘Wij hebben met de organisaties afgesproken dat we een brief naar het management van de band sturen met het verzoek de nummers niet te spelen. Doen ze dat alsnog dan trekken we de stekker eruit en moeten ze het podium verlaten.’

 
(Bron: Caribisch Netwerk, foto: screenshot YouTube)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: