Bedrijf Drachten had homoseksuele stagiair niet mogen weigeren

Bas van der MeerEen homoseksuele student afwijzen voor een stage is discriminatie. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

Een bedrijf in Drachten wees Bas van der Meer af voor een stage, nadat de eigenaar van het bedrijf op de Facebook-pagina van Bas had gezien dat hij een vriend heeft.

‘Wij hebben iets gezien op je facebookpagina, en dat is je seksuele geaardheid en vooral het uitleven van die geaardheid (je hebt een vriend). Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel’, liet de eigenaar weten.

Door hem te weigeren wordt de wet overtreden en is er sprake van discriminatie, stelt het College. Het bedrijf had geen onderscheid mogen maken tussen een heteroseksuele of een homoseksuele persoon.

Van der Meer is blij met het oordeel schrijft hij op zijn Facebookpagina: ‘Het college heeft duidelijk uitgesproken dat de wetgeving boven de Bijbel staat. Dat is voor mij het belangrijkste principe.’

Bas van der Meer en zijn school, de Hanzehogeschool in Groningen, deden ook aangifte van de discriminatie. Of justitie tot vervolging overgaat is nog niet bekend.

 

(Bron: NOS, Facebook, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: