Musical Robert Long is komende weken in het oosten des lands

Robert Long foto Roy BeuskerDe biografische musical over het leven van één van de bekendste liedjesschrijvers en zangers uit de Nederlandse entertainmentwereld Robert Long is de komende weken te zien in de diverse theaters in het oosten van het land.

Het rijke oeuvre van Robert Long vormt de leidraad van de voorstelling. Paul Groot, bekend van Koefnoen en Sonneveld, kruipt in de huid van icoon Robert Long en Jeremy Baker (Koefnoen) vertolkt de rol van Leen Jongewaard.

Op lichtvoetige en ontroerende wijze wordt het leven en de carrière van Robert Long vertoond door zijn prachtige liedjes en scherpe geëngageerde teksten. De voorstelling concentreert zich op de vriendschap tussen de twee mannen die in de jaren tachtig samen veel theaterproducties hebben gemaakt.

Heilige huisjes

Robert Long was vooral in de jaren zeventig een zeer bekend en populair artiest. Met zijn maatschappijkritische teksten en openlijke homeseksualiteit was hij een spraakmakend artiest. Zijn liedjes waren altijd rebels, vooruitstrevend en romantisch. Zijn debuutalbum Vroeger of Later werd zelfs door bijna alle omroepen geboycot vanwege politiek- en religieus gevoelige thema’s. Robert Long schroomde niet om de politiek aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid voor milieuvervuiling, en andere maatschappelijke issues. Ook schopte hij regelmatig heilige huisjes omver met zijn kritiek op de kerk, het geloof en het kapitaal.

Spoorboekje

De musical is in het oosten des lands:

17 februari in Zwolle, Theater De Spiegel

25 februari in Enschede, Wilminktheater

26 februari in Apeldoorn, Theater Orpheus

4 maart in Deventer, Deventer Schouwburg

5 maart in Almelo, Theaterhotel

10 maart in Winterswijk, Theater De Storm

2 april in Meppel, Theater Ogterop

Klik hier voor de overige speeldata en meer informatie.

 

(Foto: Roy Beusker)Categorieën:Agenda, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: