LGBT-Asylum Support heeft vraag aan burgemeester Rotterdam

Logo LGBT Asylum SupportLGBT-Asylum Support wil van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam graag weten ‘hoe tolerant we nog voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn als we alle signalen van discriminatie van lhbt-asielzoekers in Nederland niet serieus nemen en niet tot beslissingen kunnen komen die op feiten gebaseerd zijn.’

De vraag komt naar de uitspraken van de burgemeester donderdag in een commissievergadering, waar hij aangaf tegen aparte opvang van de bedreigde lhbt-asielzoekers uit Alphen aan den Rijn door Humanitas te zijn.

LGBT- Asylum Support vraagt zich af wat er moet gebeuren ‘als het COA de veiligheid van lhbt-asielzoekers niet kan waarborgen’ en de eerste Nederlandse taalles bestaat uit het verschil tussen het doen van een melding en het doen van aangifte bij de politie. ‘Wat als het COA lang niet alle meldingen serieus neemt en zelfs afraadt om aangifte te doen?’

De open brief is vrijdagavond geplaatst op de Facebook pagina van LGBT-Asylum Support en wordt per e-mail naar de burgemeester gestuurd.

Saillant detail is dat gemeenteraadslid Fatima Talbi van de PvdA, de partij van Aboutaleb, zich heeft ingezet voor de opvang door Humanitas.

 

(Bron: Roze GolfCategorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: